Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over het huren van onze rubberboten. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en wij beantwoorden zo spoedig mogelijk uw vraag.

Kan ik bij u pinnen?

Nee, helaas kan dit niet. Wij accepteren ook geen cheques.
U kunt contant betalen of het bedrag vooraf overmaken op onze bankrekening.
Betalingen via de Tikkie app worden wel geaccepteerd.

Wat moet ik meenemen als ik de rubberboot kom halen?

U dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, rijbewijs paspoort of identiteitskaart. Als u het geld nog niet heeft overgemaakt, dan graag contant meebrengen. U kunt bij ons NIET pinnen.

Kan ik de rubberboot per direct ophalen?

Wij verhuren vanuit ons woonhuis en de spullen staan elders opgeslagen, er is dus echt wat tijd nodig om de spullen op te halen.

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Nee, onze rubberboten kunnen met de zwaarste types motoren nog steeds niet harder varen dan 20 km/u en zijn daarom niet vaarbewijs plichtig.

Mag mijn kind varen met de rubberboot?

Ja, een kind mag zonder begeleiding varen met een rubberboot met motor vanaf de leeftijd van 12 jaren. Jongere kinderen mogen wel roeien met de boot zonder volwassen begeleiding. Laat nooit kinderen alleen varen zonder zwemdiploma, ook niet met een reddingsvest om.

Kan ik de rubberboot ook voor een paar uurtjes huren?

Ja, dat kan. Echter, de minimale huurperiode is 1 dag van 24 uur. U betaalt dus het tarief voor de huur van 1 dag. Aangezien de boten niet in een haven liggen moeten ze na elke vaart volledig stalling klaar gemaakt worden. Hierdoor is het voor ons niet rendabel om per uur te verhuren.

Ik heb de rubberboot maar 1 dag nodig maar kan hem pas over 3 dagen terugbrengen, hoef ik maar 1 dag te betalen?

Nee, U heeft de boot 3 dagen in uw bezit en wij kunnen hem dan niet verhuren, u betaalt de tijd dat u de boot in uw bezit heeft en niet de duur van het daadwerkelijke gebruik.

Ik betaal 250 euro borg, trekt u de huurprijs van de borg af?

Nee, u betaalt de huurprijs en de borg beide voordat u vertrekt, bij terugkomst wordt na de controle van de boot de borg teruggestort.

Hoe gaat het met de benzine?

Wij verhuren rubberboten zonder de brandstof. U dient zelf te tanken.
Een 4 takt 6pk motor wordt getankt met euro 98 loodvrij benzine.
Een 2 takt 4pk motor moet mengsmering hebben, u krijgt van ons ruim voldoende tweetakt olie mee om de brandstof aan te maken in de verhouding 1:100 met euro 98 loodvrij benzine.

Hoelang kan ik varen op één accu?

Om te beginnen is besparing het halve werk. Zet de motor niet constant voluit. Een klein tikje terug maakt een groot verschil. Een volle accu gaat gemiddeld 3 uur mee. Als u bij ons een elektromotor huurt, krijgt u daar standaard twee accu’s bij. Voor 10 euro per huurperiode kunt u een derde accu erbij huren. Als u mogelijkheden tot laden heeft, krijgt u kosteloos een acculader mee.

Past de rubberboot in de kofferbak van de auto?

De afmetingen van de boten zijn ongeveer 100x35x55 cm en passen daarmee zelfs in de kofferbak van een kleine auto.

Mag ik de rubberboot op zee gebruiken?

Ja, maar wel onder de volgende voorwaarden:

– Dit moet van te voren gemeld worden omdat de motorkoeling na het varen op zout water gespoeld moet worden.
– De rubberboot moet na het varen uit het water gehaald worden en mag niet in een haven liggen i.v.m. aangroei van zeepokken.
– Alleen in Europese kustwateren dicht bij de kustlijn.
– Niet als bijboot gesleept achter een jacht.
– Alleen met een volwassene aan het roer.
– Nooit met een elektromotor.
– Als er zeepokken of andere soorten aanslag verwijderd moet worden van de boot, wordt de tijd die dit in beslag neemt verrekend met de borgsom op basis van uurloon en kostprijs.

Wat moet ik doen als er iets stuk gaat of niet blijkt te werken?

Lees eerst de meegeleverde gebruiksaanwijzing door, als de oplossing hier niet in staat dient u direct contact met ons op te nemen.
Achteraf melden dat de gehuurde goederen niet werkten geeft geen recht op restitutie van huurgelden.
Restitutie recht gaat in vanaf het moment dat u telefonisch contact met ons gehad heeft over het defect mits het defect niet redelijkerwijs verholpen kan worden.
Ga NIET zelf sleutelen zonder onze toestemming en laat geen mensen die zeggen er verstand van te hebben sleutelen aan onze materialen zonder onze toestemming.
Onze ervaring: Helaas maken mensen die zeggen “verstand van boten” te hebben vaker iets kapot dan dat ze echt kunnen helpen. U bent als huurder hiervoor aansprakelijk.
U krijgt van ons instructies of u wordt, als dat noodzakelijk is, doorverwezen naar de dichtstbijzijnde erkende dealer waar de reparatie kan worden uitgevoerd.
De kosten van de reparatie en eventueel verloren gegane huurdagen zullen wij na het inleveren van de reparatie bon aan u terug vergoeden als u terug bent van uw vakantie. Uitgezonderd schades en defecten die u zelf veroorzaakt heeft, hiervoor geld geen restitutierecht.

Kan ik een BTW bon krijgen of een factuur?

U krijgt van ons een factuur zonder BTW. U hoeft dan ook geen BTW te betalen.
De verhuur en reparaties zijn vrijgesteld van BTW onder de KOR regeling van de belastingdienst.
Hierdoor kunnen wij alleen zaken doen met in Nederland ingeschreven bedrijven. Is uw bedrijf ingeschreven in België dan is het dus niet mogelijk een rubberboot te huren op bedrijfsnaam.
Privé personen uit het buitenland kunnen wel bij ons terecht.

Veelgestelde vragen bij het huren van onze rubberboten

We kunnen ons voorstellen dat je niet regelmatig op het water te vinden bent en vragen hebt over het gebruik en huren van onze rubberboten en accessoires. In de loop der tijd hebben we regelmatig dezelfde vragen gekregen. Deze vragen hebben we op deze pagina vast voor je behandeld zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Natuurlijk kunnen er andere vragen zijn die op deze pagina niet behandeld zijn. Stel deze gerust aan ons, zodat wij een passend advies kunnen geven. Bezoek onze contactpagina voor gegevens en het invullen van een contactformulier.